Present i samband med flytt

Present i samband med flytt

Alla har någon gång haft en kompis som flyttat, och alla här väl flyttat själva också, i alla fall någon gång. Då vet du hur jobbigt det kan vara innan allt är på plats. Är det till ett mindre boende får bohaget skalas av, är det till ett större boende kanske det behövs fler möbler och liknande.

Det är vanligt att ha en inflyttningsfest när det nya boendet är i ordning, men varför inte ha en utflyttningsfest istället och få hjälp med att packa ihop alla saker, bära lådor och bara tanken på att inte kunna bli vräkt av att det spelas musik, tjoas och tjimmas lite grann en kväll?

Även om du drar ihop ett gäng och själva flytten går bra, så återstår den där tråkiga städningen. Du kan kontakta https://qleano.se/ för att få hjälp med flyttstädningen och lägga tid och energi på att få ordning på nya boendet istället.

Utflyttningspresenten

Att ge en utflyttningspresent kan vara en rejäl trave flyttkartonger, bärhjälp, att fixa lagad mat till gänget som bär och släpar lådor och möbler, eller kanske att vara den som ställer upp och kör lassen från gamla till nya stället. Att folk ställer upp och hjälper till är guld värt för den som flyttar, ju mindre krångel desto bättre. För att få tips på hur du kan tänka när presenter ska ges bort kan du läsa mer här.

Inflyttningspresenten

När kompisen har flyttat in i sitt nya boende är det dags att komma på besök, och det tillhör god sed att ha med sig en inflyttningspresent. Den traditionella blomman är ganska tråkig, försök istället ta reda på vad kompisen behöver. Är det första egna boendet kanske badrumsmatta, en stor förpackning med toalettpapper och en toalettborste kan vara en kul grej. Några förlängningssladdar kan också vara praktiskt, eller en termometer som mäter både ute och inne. Saker som man inte vet att man behöver förrän man faktiskt behöver dem helt enkelt.

Ska den som flyttat ha en inflyttningsfest eller en middag kan du ge bort en flaska vin också, men endast om personen är myndig,

En lyckad present är den oväntade men välbehövliga presenten som fyller en funktion, som inte kommer att samla damm i ett hörn. Diskborstar, disktrasor och ett knippe disksvampar behövs alltid, avfallspåsar och en ny sopkvast? Ett nytt boende gör det perfekt att byta ut städredskapen och börja om med rena och fräscha kvastar och skyfflar. Varför inte ge bort en städhink med städsaker inuti?