Presenttips till mormor/farmor

Presenttips till mormor/farmor

Är det dags att fira den äldre familjemedlemmen? Kanske fyller mormor eller farmor år och du vill hitta en fin present att ge bort. Men vad köper man till en person som tillhör en generation du själv inte tillhör?

Äldre människor har ofta det mesta de behöver i hemmet. Vem har inte en mormor som har hemmet välfyllt med samlade prylar? Här kommer några bra tips till dig som ska fira den äldre generationen!

Minnen och bilder

Om det är något mor- och farföräldrar brukar uppskatta är det presenter som väcker minnen eller genererar glädje. Ett fint taget kort på barnbarnen eller en förstorad bild från en gången tid är en optimal present. Välj en vacker ram till kortet eller bilden som passar den övriga inredningen i hemmet. Det kommer generera en fin känsla varje gång mormor blickar mot tavlan.

Har du ingen skrivare själv kan du enkelt få dina bilder utskrivna i rätt format på nätet. Det finns många aktörer som erbjuder den här sortens tjänst online och du har bilderna i retur omgående.

En speciell dag

Det du som ung sällan tänker på är att livet som pensionär faktiskt innebär mycket tid att fylla. Mor– och farföräldrar värdesätter all tid du ägnar åt dem och den lilla detaljen betyder mycket för dem. Därför kan ett par timmars utflykt tillsammans vara den mest uppskattade presenten av alla. Eller bara lyxen att få umgås med dig på tu man hand. Bjud med din mormor på en fika på stan eller varför inte bio? Vad som är ett vanligt inslag i din vardag är ofta speciellt för äldre människor i din närhet.

Fix och hjälp

Den praktiska biten brukar ofta bli tuffare ju äldre människor blir. Saker som måste göras i hemmet eller i trädgården tenderar att bli ogjort under en längre tid. Därför kan du passa på att ge bort i present en “fixardag”. Du planerar med andra ord in en dag då du ser till att hjälpa till med precis allt som behövs. Det kan vara städning, krattning, gräsklippning eller kanske åka till tippen. Har du ingen vana av att storstäda? Här kan du ta del av smarta tips som gör städningen superlätt. För din del tar det säkert inte många timmar och är inte särskilt krävande, men för mormor är det guld värt!