Presenttips till bröllopsparet

Presenttips till bröllopsparet

Att bli bjuden på bröllop är en stor händelse för många. Det är en tillställning som i regel inte sker allt för ofta i vardagen. Därför känns det så klart viktigt att festen blir så lyckad som möjligt, på alla plan, inkluderat presenterna som hör till ett bröllop. Men vad passar bra att ge bort i bröllopspresent? Det är inte så lätt som det verkar. Därför har vi spanat på trender och valt ut några tips till dig som känner dig vilse i presentdjungeln.

Hållbar design

Diverse dekoration och inredning har i tider varit ett stående inslag när det gäller bröllopspresenter. Förr var traditionen att ge bort saker till hemmet eftersom bröllopsparet förväntades flytta ihop efter bröllopet. Numer är så klart omständigheterna annorlunda och de flesta par har redan ett gemensamt hem sedan länge tillbaka. Oavsett är ändå design och inredning en utmärkt bröllopsgåva.

Men vilken stil ska du då välja när du köper bröllopspresent? Även om vi känner bröllopsparet är det inte säkert vi har full koll på vad de gillar rent stilmässigt. Ett tips är att haka på den hållbara trenden där design och inredning är miljövänliga. Välj exempelvis dekorationsprylar som är tillverkade i trä eller annat mer hållbart material. Plast är definitivt inget material som lämpar sig i bröllopspresent 2019. Satsa på en hållbar och miljövänlig gåva som får en fin plats i bröllopsparets hem.

Gemensam upplevelse

Allting behöver inte alltid handla om materiella ting. Upplevelser och umgänge är minst lika betydelsefullt i dessa sammanhang. Varför inte ge bort en övernattning på något av Sveriges mysiga hotell eller en trivsam SPA-anläggning? En optimal bröllopspresent som passar det nygifta paret. I Sverige gifter sig många par om sommaren och vad passar då bättre än att ha en väntande helg att njuta av när hösten gör entré?

På nätet går det smidigt att hitta olika typer av hotellpaket som inkluderar övernattning med frukost i mysiga miljöer. För att göra paketet lite mer komplett kan du lägga till en aktivitet som passar parets intressen.

Presentlista eller pengar

Idag är det vanligt att bröllopspar själva tar initiativ till vad de önskar få i bröllopspresent. Det är ett sätt att underlätta för gästerna och det brukar ofta innebära mer “önskade” presenter. Ibland skapar bröllopsparet en lista på inköpsställen där de önskar presenter ifrån. Andra gånger kan det vara bestämda ändamål de önskar att gästerna ger gåvor till. Som gäst är det viktigt att rätta sig efter hur värdparet önskar ha det. Finns ingen lista eller direkta önskemål är det dock fritt fram att köpa present.