Presenttips till 18-årsdagen

Presenttips till 18-årsdagen

Den efterlängtade 18-årsdagen är här – en dag som många tonåringar suktat efter under lång tid. Barnet blir myndigt och helt plötsligt “”vuxen”” med laglig rätt att ta egna beslut i livet. Som förälder kan 18-årsdagen kännas svår att ta in, men du får helt enkelt hitta ett sätt att dela glädjen med ditt barn. Men vad lämpar sig att ge bort till ditt barn i födelsedagspresent på 18-årsdagen? Handlar allting om materiella ting?

I den här artikeln reflekterar vi över 18-årsdagens firande. Vi ger dig som förälder tips som hjälper dig på traven i jakten på den optimala presenten. En present som faktiskt inte alltid behöver kosta skjortan.

Planera födelsedagen

För att undvika stress och oro inför ditt barns viktigaste födelsedag i livet är det alltid en fördel att planera firandet. Se till att tänka till om presenter i god tid innan dagen. Bolla idéer med övriga familjemedlemmar för att se hur ni ska lägga upp det hela. Kanske ni väljer att satsa på en lite större present än flera små. Eller så låter ni var och en köpa det de tycker passar fint till 18-års jubilaren.

Planerade inköp av presenter är också mer gynnsamt för din plånbok. Du kanske till och med har sparat under en längre tid och nu väljer att investera i en betydelsefull present till din 18-åring. Eller varför inte investera de sparade pengarna i aktier eller ett spännande projekt.

Överraskningar

Att ge bort något som 18-åringen inte förväntar sig är alltid ett kul inslag i firandet. En överraskning behöver inte alltid bestå i något materiellt. Det kan faktiskt vara en helt oväntad händelse som genererar glädje och stämning. En överraskningsfest där nära vänner är samlade eller kanske en häftig upplevelse eller en avkopplande SPA-session. Att ge bort upplevelser är populärt och brukar uppskattas av ungdomar. Luska lite med födelsedagsbarnet innan för att se vilken typ av upplevelse som skulle passa allra bäst.

Stöttning är också en gåva

Det här med prislappen på födelsedagspresenter är inte alltid lätt. Ju äldre barnen blir desto dyrare brukar också presentköpen bli. Men det behöver inte bli så dyrt som du tror och faktum är att allting inte handlar om prislappen. En 18-åring har heller inte samma förväntningar som det lilla barnet. Har du tänkt på att din stöttning som förälder också är ett sätt att visa kärlek till ditt barn? Skriv ett fint brev till din nyblivna 18-åring där du förmedlar hur stolt du är som förälder. Ungdomar brukar bli “”vuxna”” snabbt, men din stöttning som förälder är guld värt i alla lägen. Glöm inte bort det. Visa kärlek genom att stötta och engagera dig i ditt barns kommande skeden i livet. Även om det inte längre är som det lilla barnet utan en vuxen individ.