Tips på examenspresent

Tips på examenspresent

När någon tar studenten eller en högre utbildningsexamen brukar det bjudas in till kalas. Som gäst hör det till att du ger bort en liten gåva till studenten. Men vad passar att ge bort i examenspresent? Vad bör man tänka på när man köper den här sortens gåvor? Här kommer tipsen, häng med!

Studentpresent

De flesta som tar studenten i Sverige är 17 eller 18 år, vilket kan vara en klurig ålder att köpa present till. Ett stående tips är att prata med föräldrar och familj för att veta mer om studentens planer, intressen och önskemål. Efter studenten brukar många välja att flytta hemifrån för första gången. Därför kan diverse heminredning och dekoration vara ett smart drag att ge bort i studentpresent. Bestick, glas, skålar och köksredskap i snygg design är exempel på presenter. En fin gåva samtidigt som den också gör nytta.

Examenspresent

Valet av present till den som har tagit examen från ett universitet eller högskola kan också vara svårt. Det gäller att utgå från personens ålder och intressen. Men även om det rör sig om en större tillställning eller bara en liten enkel fika. Kom ihåg att det inte alltid handlar om att ge bort fysiska presenter. Ibland kan en tanke eller en liten detalj vara tillräckligt!