Tips på doppresent

Tips på doppresent

Är du bjuden på dop eller namngivning? Då hör det till att ge bort en betydelsefull gåva till det lilla barnet. Men det kan vara svårt att veta vad man ska köpa. I den här artikeln ger vi dig några tips på vad som är bra att tänka på när du ska ge bort en dopgåva.

Leksaker eller inte?

Att köpa leksaker till små barn kan vara ett alternativ till doppresent, men då kan det vara bra att tänka till lite extra. En doppresent bör vara något som känns betydelsefull och som kanske kan följa med barnet under livets olika faser. Se därför till att välja en leksak som på ett eller annat sätt förmedlar kärlek och värme. Leksaker ska även vara certifierade och uppfylla EU:s riktlinjer. Med tanke på att presenten är till en bebis bör du vara extra noga med att det är en säker och trygg leksak.

Personlig gåva

En trend när det gäller doppresenter är att sätta en personlig prägel på gåvan. Välj en gåva som förmedlar värme och ett budskap som visar att barnet är välkommet och betydelsefullt. Ett fint litet armband som har barnets namn eller kanske ett kärleksfullt budskap. Eller varför inte en charmig liten nalle med brodyr? Nallen kan när barnet blir större bli en fin dekoration i hemmet. En personlig dopgåva kan även vara av mer abstrakt form. Du kan till exempel öppna någon form av sparande där du gör en första insättning. Ett sparkonto som förhoppningsvis kan leda till en trygghet i framtiden.