Smart TV – vad är det?

Smart TV – vad är det?

Smarta mobiltelefoner och surfplattor är en sak, men vad är då en smart TV? I den här artikeln förklarar vi grundligt vad en smart TV är. Vad väntar du på? Häng med!

Modern TV-apparat

Att strikt följa en TV-tablå och hålla tider för att inte missa ett särskilt program är ett minne blott. Vi använder helt enkelt inte TV:n på samma sätt nu som tidigare. Internetrevolutionen och den smarta tekniken har förändrat våra vanor när vi tittar på TV.

En smart TV är den nya generationen TV-apparat. Allt handlar om uppkoppling och det är internet som styr utbudet vi tar del av i apparaten. Oavsett du är på jakt efter nyhetssändningar eller underhållningsprogram finns det något att välja i dagens smarta TV-apparater. Sänds de på en tid som inte passar ditt eget schema kan du spela in dem för att se programmen senare.

App-styrning

Smarta TV-apparater styrs i hög grad av appar som påminner om de du använder i mobilen. Det går även att logga in på webbsajter och ta del av “streaming” via din smarta TV. Nu för tiden finns det även moderna apparater som har inbyggda kameror och mikrofoner. Du kan på så sätt använda TV:n till samtal via Facetime, Whatsup eller kanske Skype.