Reparera en trasig skärm

Reparera en trasig skärm

En av de vanligaste skadorna på smartphones och surfplattor är spruckna skärmar. Även om mobiltelefoner kan kännas robusta när vi använder dem är de känsliga för stötar och fall. En mobil med en trasig glasskärm kan fortsätta fungera ett tag, men tipset är att inte gå för länge med sprucken mobilskärm. Den kommer nämligen med säkerhet att gå sönder ännu mer för att slutligen inte ens gå att sätta på.

Skydda mobilen genom att:

  • Använda mobilskal eller fodral
  • Sätt på ett skyddsglas
  • Förvara mobilen på säkra ställen

Mycket har hänt i mobilbranschen och numer kan du enkelt få din mobil reparerad hos en vanlig mobilreparatör. Det innebär med andra ord att du inte behöver gå via fabrikanten för att få det åtgärdat. En sprucken skärm är heller ingenting som mobiltillverkarna tenderar att bevilja garanti för. Om du händelsevis inte har någon dyr drulleförsäkring, vilken ofta kostar mer än du får ut av tillägget.

Idag finns det reparatörer som erbjuder sina tjänster direkt på nätet. Du kan alltså beställa en reparation endast med ett enkelt klick. Mobilen som ska lagas skickas enkelt in med post och du får den på retur omgående.

När det gäller priset för att reparera en trasig mobilskärm är det inte särskilt dyrt. Framför allt inte om du jämför vad det kostar att köpa en ny mobil. Det är dessutom ett hållbart alternativ att laga en smartphone före en ny köps. Konsumtionen av elektroniska apparater ligger idag på hisnande höjder, vilket skapat en ohållbar miljösituation. Skulle fler användare välja att reparera en trasig mobil istället för att investera i en ny skulle miljöstatistiken inte se lika dyster ut.