Låna pengar till julklappar

Låna pengar till julklappar

Det börjar bli dags att planera julklapparna! För att den ekonomiska smällen inte ska bli så hård vid jul är det många som väljer att handla på kredit eller att ta ett lån till julklappsköpen. Det gör att man kan betala av julklapparna i sin egen takt istället för att tömma bankkontot precis innan jul.

Lån som är enkla att få beviljade

Jämför alltid olika lån innan du väljer vilket du vill ansöka om. Om du ska ansöka om flera olika lån eller vill ha erbjudanden från många långivare är det en god idé att ansöka om lån utan uc. Det innebär att andra långivare inte kan se dina tidigare kreditupplysningar, då detta kan försämra din kreditvärdighet. Istället tar de en slags kreditupplysning via till exempel Bisnode eller Creditsafe. Dessa kommer inte att synas på dina framtida kreditupplysningar. På detta sätt har du enklare för att få fler lån beviljade.

Betala tillbaka i din egen takt

När du ansöker om lån online har du möjlighet att själv välja vilken takt du vill betala tillbaka i. Fokusera inte på hur många månader det kommer ta, utan välj efter vilken månadskostnad du kommer att kunna hantera framöver för att kunna betala tillbaka lånet. Har du god ekonomi i övrigt kan du välja en högre månadskostnad och på det sättet snabbt betala tillbaka lånet. Om du redan har en mer snäv budget så välj en lägre månadskostnad och fokusera på att betala av lånet under en längre period istället.

Oavsett vilket lån du söker eller vad du ska använda pengarna till är det viktigt att du vet att du har möjlighet att betala tillbaka lånet inom rätt tid.