Säljs smarta prylar online

Säljs smarta prylar online

Gillar du smarta idéer och roliga prylar? Då kanske det är läge att starta din egen webbshop där du säljer smarta grejor. Men att komma igång kan kännas lite svårt om du tidigare inte har drivit egen butik på nätet. Vad krävs för att få sälja online och hur skapar jag en e-handelssajt?

I den här artikeln berättar vi mer utförligt om vad det innebär att driva e-handel. Vi ger dig praktiska tips för att komma igång med ditt företag.

Växande e-handel

I Sverige har näthandeln tämligen exploderat de senaste åren med stigande siffror inom de flesta konsumtionskategorier. Kläder, livsmedel och inredning hör till de områden där det shoppas mest på nätet. Något som bevisar att det är en bra tid till att starta egen webbutik. Det är förmodligen ett smartare drag att köra igång online istället för att öppna en fysisk butik.

Den växande e-handeln har bidragit till nya lagar och regler inom försäljning och affärsverksamheter. Idag finns det betydligt mer tydliga ramar för vad som gäller vid handel online än tidigare. Du kan därmed räkna med att komma igång snabbt med din webbutik oavsett du har tidigare erfarenhet eller inte.

Professionell hjälp

Vissa väljer att starta webbutik via någon av de plattformar som finns tillgängliga för vem som helst att använda. Woo Commerce är exempelvis WordPress e-handelsplattform som gör det enkelt för dig att komma igång. Det är en smart tjänst som passar bra till småhandlare på nätet, vilket du förmodligen till början kommer att vara. När verksamheten vuxit till sig kan det vara läge att satsa lite större och göra en helt egen webbutik. Då behöver du ett professionellt designteam som kan hjälpa dig att bygga upp sajten.

Bokföringen kan vara bra att låta en extern redovisningsbyrå sköta. Åtminstone om du tidigare inte har erfarenhet av att driva egen verksamhet. Du kan däremot fixa registrering av din webbutik på egen hand hos Bolagsverket.